Plníme přání seniorům: přihlášky jen do 29. března

  •  

Sedmička je šťastné číslo a pro seniorské kluby, pečovatelské domy a podobné organizace to letos platí dvojnásob. Začíná totiž sedmý ročník projektu Plníme přání seniorům. Loni se z Ústeckého kraje splnilo přání pěti seniorským organizacím.


Minulé ročníky jasně potvrdily, že touha žít aktivní život mnohé z nás neopouští ani v pokročilém věku – loni se tak splnilo například přání seniorům z České Kamenice, kteří chtěli venkovní posilovnu, Senioři z Mezigeneračního centra Jesenice zase dostali výlet do Říma. Prostřednictvím Plníme přání seniorům se již zafinancovaly na dvě stovky podobných aktivit. „Pro ty, kteří to s aktivním stylem života myslí vážně, je věk jenom číslo. Rok od roku nám přichází čím dál tím víc přání, ze kterých je každý rok těžší a těžší vybírat,“ říká Tereza Knířová ze společnosti Sodexo Benefity, která projekt zajišťuje. Každý, kdo chce seniorům pomoci radovat se ze života, může přispět v rámci veřejné sbírky. Společnost Sodexo tyto prostředky zdvojnásobí.

Přání seniorů lze nyní až do 29. března přihlašovat na webu www.plnime-prani-seniorum.cz. Nominovat je mohou například domovy a kluby seniorů, pečovatelské domy, sanatoria, hospice nebo stacionáře, které jejich obyvatelům pomohou být více aktivní – to je jediná podmínka pro přihlašované návrhy. K vybraným přáním pak proběhne veřejná sbírka. Od zahájení projektu se splnilo 204 přání v celkové hodnotě přes 5,4 milionu korun.