Na základě zkušeností s hotelovými rautovými snídaněmi, jsme se to rozhodli vyzkoušet i v našem jirkovském domově. Rautová snídaně nabízí různorodost potravin, což umožňuje každému klientovi vybrat si podle svých chutí a preferencí.
Samozřejmě vítězi jsou vajíčka a párečky, ale výběr je bohatý zahrnuje různé sladké a slané pečivo, ovoce, jogurty, obiloviny, sýry, maso a další. Klientům se vždy z nabídky rozsvítí oči a chvíli trvá, než si z široké nabídky vyberou.
První rautové snídaně byly náročné. Normuje se stále v rámci stravovací jednotky, takže vyskakovat si nikdo moc nemohl. Náročným úkolem bylo vůbec vytipovávání oblíbených jídel i potravin, které by měli mít své místo na rautovém stole. Trvalo nám i odhadnout množství nabízených potravin. Dnes už vše zvládáme s přehledem a rautové snídaně jsou naším pravidelným zpestřením stravování klientů.
Blanka Koblicová, MěÚSS Jirkov
